The Bukkit Consulting Firm - Solving all your Bukkit-related challenges!

Discussion in 'Bukkit Help' started by M1sT3rM4n, Aug 25, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offline

    M1sT3rM4n

    Hammale retired :(
     
  2. Offline

    adamclow309

    ***(This problem has been solved, sorry for the inconvenience.)***

    Hello, I have recently run into a new error for me.

    When I launch the server, all is fine...no errors. Then I launch minecraft, It refuses to launch.

    I decide to try to launch minecraft first, and then the server...I get an error.

    (Error occurred during the initialization of VM
    Could not reserve enough space for object heap
    Press any key to continue...)

    Now the crazy part is..... here's my specs below...

    OS Name Microsoft® Windows Vista™ Home Premium
    Version 6.0.6001 Service Pack 1 Build 6001
    Other OS Description Not Available
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name ALYXAURORA-PC
    System Manufacturer Hewlett-Packard
    System Model HP Pavilion dv6000 (GA452UA#ABA)
    System Type X86-based PC
    Processor AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-56, 1800 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
    BIOS Version/Date Hewlett-Packard F.41, 11/26/2008
    SMBIOS Version 2.4
    Windows Directory C:\Windows
    System Directory C:\Windows\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume1
    Locale United States
    Hardware Abstraction Layer Version = "6.0.6001.18000"
    User Name AlyxAurora-PC\Alyx Aurora
    Time Zone Eastern Daylight Time
    Installed Physical Memory (RAM) 1.00 GB
    Total Physical Memory 958 MB
    Available Physical Memory 479 MB
    Total Virtual Memory 2.13 GB
    Available Virtual Memory 1.28 GB
    Page File Space 1.23 GB
    Page File C:\pagefile.sys

    So, I'm confused....and very afraid I'll never be able to run a bukkit server again. Please help.

    (((This problem was solved by increasing my page file, which increased my virtual memory. Thanks anyways.)))
     
  3. Offline

    kalvinleung

    Other players cannot load chunk while they join my Server.Any fix?
     
  4. Offline

    tyzoid

    Try allowing java to have more memory.

    Are there any errors in the console? What OS do you have?
     
  5. Offline

    kalvinleung

    allowed 6gb for java
    Error code while they leave when they can't load chunk.
    Code:
    19:35:03 [INFO] Connection reset
    19:35:03 [SEVERE] java.net.SocketException: Socket closed
    19:35:03 [SEVERE]    at java.net.SocketOutputStream.socketWrite(SocketOutputStream.java:116)
    19:35:03 [SEVERE]    at java.net.SocketOutputStream.write(SocketOutputStream.java:153)
    19:35:03 [SEVERE]    at java.io.BufferedOutputStream.flushBuffer(BufferedOutputStream.java:82)
    19:35:04 [SEVERE]    at java.io.BufferedOutputStream.flush(BufferedOutputStream.java:140)
    19:35:04 [SEVERE]    at java.io.DataOutputStream.flush(DataOutputStream.java:123)
    19:35:04 [SEVERE]    at net.minecraft.server.NetworkWriterThread.run(SourceFile:103)
    I'm using Windows 7 x64bit
     
  6. Offline

    tyzoid

    Try removing all of your plugins, and see if that solves the problem.

    If it does, add them back until the problem starts itself again...
     
  7. Offline

    M1sT3rM4n

    Boing!

    I also cleaned up the first post and updated the list of recommended server solutions.

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: Jul 14, 2016
  8. Offline

    ShootToMaim

    What.

    You might want to add either NoLagg or PTweaks for Lag-Reducing plugins.

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: Jul 14, 2016
  9. Offline

    M1sT3rM4n

    Done.
     
  10. Offline

    tyzoid

    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    Show Spoiler
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nolagg and PTweaks are known for glitching up chunks!
     
    ShootToMaim and garrett2smart87 like this.
  11. Offline

    user_90563788

    I recently switched from a shared host to a dedicated server, so I downloaded all of the files from the shared server (plugins, worlds, etc) and uploaded them to the dedicated without changing anything. The shared was using the GameCP control panel and the dedicated is using McMyAdmin2.

    The dedicated server constantly spams errors in the console such as "can't keep up, did the system time change" as well as many errors from Essentials, even though none of these errors were happening on the old server and I didn't change anything.

    I noticed that the dedicated server came with some new plugins like Minequery, MCMA_compat, and ModifyWorld, so I deleted them, effectively making both servers exactly the same. However, didn't help at all, dedicated server spams errors and shared server looks fine (only problem with the shared is it's too slow for the # of players we have).

    Here are some screenshots of the errors:
    - http://i42.tinypic.com/350qjaw.jpg
    - http://i43.tinypic.com/2u40jte.jpg
    - http://i43.tinypic.com/kd39r4.png

    Here's a log file: http://pastie.org/3807505
    Fortunately it isn't filling up TOO quickly (about 10MB per minute on a 120GB drive so not a huge issue) and the server isn't lagging for any players, but obviously we want to get rid of these errors because something isn't right.

    We also went in the Essentials IRC to see if they knew anything about this and no one had seen it before or had any idea how to fix it. Anybody having similar errors and/or know what's going on here?
     
  12. Offline

    M1sT3rM4n

    OH LAWD removed. I used to use it and it's not thrown chunk errors.
     
  13. Offline

    tyzoid

    It doesn't throw chunk errors, however, on my server, it has been known to revert chunks to past versions, not save/load chunks properly, etc.

    It's a nightmare. (For me at least).
     
  14. Offline

    M1sT3rM4n

    I can imagine why, given that this controls which chunks are loaded and whatnot.
     
  15. Offline

    kalvinleung

    After removing all plugins ,better but still can't load chunk...
     
  16. Offline

    tyzoid

    Does it occur with notch's vanilla server?
     
  17. Offline

    kalvinleung

    Nope
     
  18. Offline

    cozzmo

    Hello My Plugins Wont Load On Startup On My Server, Heres The Log Please Help And Im On A Macbook pro
    W8037HATATM:~ SeamusMoore$ /Users/SeamusMoore/Desktop/Bukkit\ Server/start.command ; exit;
    182 recipes
    27 achievements
    20:33:00 [INFO] Starting minecraft server version 1.2.5
    20:33:00 [INFO] Loading properties
    20:33:00 [INFO] Starting Minecraft server on *:25565
    20:33:00 [INFO] This server is running CraftBukkit version git-Bukkit-1.2.5-R1.0-b2149jnks (MC: 1.2.5) (Implementing API version 1.2.5-R1.0)
    20:33:00 [INFO] Preparing level "world"
    20:33:00 [INFO] Default game type: 0
    20:33:01 [INFO] Preparing start region for level 0 (Seed: 3754480938586357558)
    20:33:02 [INFO] Preparing spawn area: 20%
    20:33:03 [INFO] Preparing start region for level 1 (Seed: 3754480938586357558)
    20:33:03 [INFO] Preparing spawn area: 8%
    20:33:04 [INFO] Preparing spawn area: 61%
    20:33:06 [INFO] Preparing spawn area: 89%
    20:33:06 [INFO] Preparing start region for level 2 (Seed: 3754480938586357558)
    20:33:07 [INFO] Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it
    20:33:07 [INFO] Done (6.709s)! For help, type "help" or "?"
    >
     
  19. Offline

    Simanova

    The red highlighted part contains a whitespace is this intended?
     
  20. Offline

    cozzmo

    Dont know. I Have NO IDEA ! First server!
     
  21. Where did you place the plugins jar files?

    Go to your directory where you've placed Bukkit. There should be a folder called plugins. Place the .jar files there. (Not in folders, just in the plugin folder.)

    First. BukkitCompat gives a huge error at startup. Is this still needed for McMyAdmin? If not, remove!

    Second. Is says "Cannot set to an empty path" on a playerJoin event. Maybe it can't read the folders/files? Are the rights set right? (Read/write permission)

    Third. You've changed hosts because the old one was too slow. Well "can't keep up, did the system time change" will often come when the server is responding too slow. But this can also be a caused because of the other errors.

    Hope this helps!

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: Jul 14, 2016
  22. Offline

    tyzoid

  23. Offline

    user_90563788

    Thanks. I found it was an issue with one of the player userdata files. Somehow it had become corrupted and added a bunch of question marks, so I fixed it and now everything works fine.
     
  24. Offline

    jerry98765

    Thank you so much, you have no idea how much i appreicate it
     
  25. Offline

    idahovandal

    I am using Iconomy 6 and whenever I attempt to use the /money command I am told I do not have sufficient privileges. Any idea why?
    Code:
    groups:
        Default:
            default: true
            info:
                prefix: ''
                suffix: ''
                build: false
            inheritance:
            permissions:
                - ' iConomy.holdings'
                - ' ChestShop.shop.buy'
                - ' ChestShop.shop.sell'
                - ' iConomy.payment'
        Player:
            default: false
            info:
                prefix: ''
                suffix: ''
                build: true
            inheritance:
            permissions:
                - ' iConomy.holdings'
                - ' ChestShop.shop.buy'
                - ' ChestShop.shop.sell'
                - ' iConomy.payment'
        Admins:
            default: false
            info:
                prefix: ''
                suffix: ''
                build: true
            inheritance:
            permissions:
                - ' ChestShop.shop.create'
                - ' iConomy.holdings'
                - ' ChestShop.shop.buy'
                - ' ChestShop.shop.sell'
    ##
    # Users denote which users are included in which group.
    # TheNo1Yeti is in the Admin group
    # Herpina is a member of the Moderator group but also has access
    # to the herp.derp permissions
    # Derpina is a member of the admin group but does not have access
    # to the derp.derp permission node
    # Users can also have a prefix and suffix as seen with Herpina
    ##
    users:
        Player:
            group: Admins
            permissions:
        idahovandal:
            group: player
            permissions:
     
  26. Offline

    kalvinleung

    I confirm that not a map problems
     
  27. Offline

    tyzoid

    hmm...

    Try running bukkit in a new directory so that it will regenerate everything. See if that works.

    Add the worlds back if it works, then add the plugins back if that still works.

    It appears you are still utilizing Permissions 3.x

    Please switch to either:
    bPermissions (recommended): http://dev.bukkit.org/server-mods/bpermissions/
    PermissionsEx: http://dev.bukkit.org/server-mods/permissionsex/

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: Jul 14, 2016
  28. Offline

    Morlanius

    Can you guys reccomend a way for each world on my server to have a spawn (normal, i can do this part) but for new users to arrive in a differant world. SimpleSpawn /seems/ to be able to do this but the ssdefault is per world along with its normal spawner.

    I'm starting to think the only way is for me to ssdefault a new player into a hole with a telepad at the bottom that teleports them to the gateworld.

    Any suggestions?

    Thanks
    ~Mors

    (please quote me is replying to me so i can see the responce and be prompt, thank you)
     
  29. Offline

    kalvinleung

    i tried for 1000000000 time = = still not work
     
  30. Offline

    ShootToMaim

    Replace your craftbukkit.jar with a new one.

    Where did you put your plugins?
    Put them in the "plugins" folder that is generated.

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: Jul 14, 2016
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page