Inactive [ADMN/CHAT/MECH] ConsoleLikeChat v0.2 - Make console more like in-game chat [1.1-R4]

Discussion in 'Inactive/Unsupported Plugins' started by NuclearW, Aug 18, 2011.

  1. Offline

    NuclearW

    ConsoleLikeChat - Make console more like in-game chat
    Version: v0.2

    ConsoleLikeChat makes the console input behave more like in-game input. Commands are prefixed with a "/", and normal chat is not.

    Demonstration:


    Features:
    • Console chat behaves the same as it does in-game
    • Typing without a "/" translates to a "say" command, typing with it executes that command.
    • Works well with ConsoleName by @dbizzzle
    Download ConsoleLikeChat

    Changelog:

    • Version 0.2
      • Updated for new event system
    • Version 0.1
      • Initial release.
     
    c0de_junkie and DrAgonmoray like this.
  2. Offline

    Banana937

    Nice job! It's always bothered me that console commands are not prefixed with a /, and chat =

    >say Hi!
     
  3. Offline

    NuclearW

    Glad you like it; I've been bugged by the same thing, thus this.
     
  4. Offline

    AinSophAur

    Do you plan on releasing the source for this plugin?
     
  5. Offline

    NuclearW

    Wasn't planning on it, but I could if there was a demand for it. Or if you want to learn from it but not redistribute just send me a PM
     
  6. Offline

    niccholaspage

    Very nice! Thanks for this.
     
  7. Offline

    NuclearW

    You are most welcome

    Suggestion, for those who want to change what the console name looks like in game, try ConsoleName by @dbizzzle

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 18, 2016
  8. Offline

    j4ke002

    Is it possible to do ingame commands using this or not? Like /help or something.
     
  9. Offline

    efstajas

    Nice! Using this.
     
  10. Offline

    ScottSpittle

    Doesn't work right with using rtoolkit .. every 1 Minuite EXACTLY it says "RTPING"
     
  11. Offline

    NuclearW

    rtoolkit needs to change the way it sends console commands to add a "/" in front of the command when this plugin is in operation.
     
  12. Offline

    RobZ_SD

    Hi nice plugin but for me it dosent work. No error codes or anything but it dosent register anything with a '/' or without...
    I have noticed that all that is in the ConsoleLikeChat folder is VERSION and that's it, is there supposed to be another file?
    Could you help me with this?
     
  13. Offline

    NuclearW

    Nope, that is the only file that is created.

    You sure there are no errors? What happens when you restart the server?
     
  14. Offline

    RobZ_SD

    No nothing, same thing happens when I restart server.
    Code:
    2011-09-02 16:52:34 [INFO] [ConsoleLikeChat] Version 0.1 enabled.
    
    Just that.

    FIXED IT!!! Upgraded to 1060!! fail on my part...

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 18, 2016
  15. Offline

    vicente947

    Are you going to update that plugin?
     
  16. Offline

    NuclearW

    It never broke?

    If you are having problems with it, please download it and try again.
     
  17. Offline

    vicente947

    A ok i havent got problems XD
     
  18. Offline

    ShootToMaim

    Hey guys,
    Well today I installed ConsoleLikeChat into RB 1185 (YEAH YEAH I KNOW ITS OUTDATED BUT I WANTED TO SEE IF IT WORKED), and I wanted to test it out, so I changed the [CONSOLE] to [TeamShoot_CONSOLE] and I said something without the /say. What i said was doubled. So like:
    Code:
    2011-11-16 20:55:43 [INFO] [TeamShoot_CONSOLE]: hehehe
    2011-11-16 20:55:43 [INFO] [TeamShoot_CONSOLE]: hehehe
    
    Is this a problem with ConsoleLikeChat or is it just because my server's RB 1185.
    If it's because my server's RB 1185, please DOWNGRADE this plugin to 1185 :D thanks!
     
  19. Offline

    NuclearW

    Sounds to me like there's another plugin trying to do the say event too!

    What did you use to change the name of the console, might I ask?
     
  20. Offline

    jeremybombed

    NuxlearW can you add me on skype? I would love if you could teach me some java! :D Skype: jeremybombed
     
  21. Offline

    NuclearW

    You might find the people in #bukkitdev (I am there too) might be a bit more helpful.
     
  22. Offline

    ShootToMaim

    I used ConsoleName to change the name from [CONSOLE] to [TeamShoot_CONSOLE].
     
  23. Offline

    NuclearW

    Then I'll go do some testing and shaking @dbizzzle around to see what's up.
     
  24. Offline

    dbizzzle

  25. Offline

    ShootToMaim

    Still isn't working though.
    I'm using RB 1185 with both of these plugins. Does that make a difference? There's no error on start up.

    Found the problem. There's a bug in this.
    When you type in "hi", the console says this:
    2011-11-18 16:44:55 [INFO] [TeamShoot_CONSOLE]: hi
    After saying that, I wanted to try the old say command. So I typed in "say hola". The console said this:
    2011-11-18 16:44:54 [INFO] [TeamShoot_CONSOLE]: say hola
    2011-11-18 16:44:54 [INFO] [TeamShoot_CONSOLE]: say hola
    I don't really need you to fix this, it's just something to keep in mind :D.

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 18, 2016
  26. Offline

    dbizzzle

    @ShootToMaim I believe this was a 1185 bug, try 1337
     
  27. Offline

    ShootToMaim

    @dbizzzle Yeah that was the problem. Thanks. Do you mind downgrading ConsoleName to RB 1185 then?

    Can you downgrade this plugin to RB 1185? I REALLY REALLY need this plugin :D.

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 18, 2016
  28. Offline

    NuclearW

    What's wrong with the new RB, might I ask?
     
  29. Offline

    dbizzzle

  30. Offline

    ShootToMaim

    @dbizzzle
    @NuclearW
    Most of the plugins I like are not updated for 1337 D:.
     

Share This Page